Участваме в #ПРОМЯНАТА

Издателство Carrot – герои на ПРОМЯНАТА 2018/2019

Започваме новата 2019 г. с удовлетворението, че усилията, любовта и старанието, които влагаме в работата си, имат значение.

Получихме поредното доказателство за това с класирането на екипа на издателство Carrot сред петимата финалисти в конкурса ПРОМЯНАТА – инициативата на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България, която открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца.

Това е повод за радост, тъй като с работата си по текстовете на пет от тематичните комплекти с образователни материали за ранно детско развитие на издателството (Животни, Плодове и зеленчуци, Държавите в Европа, Жизнени цикли, Пътуващата Луна) сме дали своя принос в реализирането на една иновативна идея, превърнала се в социално значима кауза.

Нейните автори, семейство Крум и Симона Крумови, са вдъхновяващ пример за отговорно родителство и социална ангажираност.

Идеята

Всичко започва от желанието на младите родители да стимулират растежа на собственото си дете, като му осигурят възможности да развива своята любознателност, да изследва и опознава заобикалящия го свят с увереност и в хармонична връзка със семейната среда.

Търсейки подходящите за възрастта образователни материали, двамата постепенно стигат до идеята, че собственият им родителски опит, съчетан с професионалните им познания (Крум е психолог и психотерапевт, Симона е педагог), може да послужи и на други семейства в желанието им да отглеждат децата си в атмосфера на близост, като същевременно им помагат да развият ключови знания и умения.

Реализацията

Така семейство Крумови създава издателство Carrot и започва да разработва собствен инструментариум от образователни материали в подкрепа на ранното детско развитие в домашна среда – съчетание от различни педагогически подходи и собствената им визия за детско възпитание и обучение.

До момента са създадени осем комплекта с образователни карти, които са едновременно полезни (на достъпен език децата научават любопитни факти за заобикалящия ги свят), естетични и удобни за съхранение (в кутии с разноцветни торбички за отделните категории карти). Предимството на тези материали е, че могат да се използват от най-ранна детска възраст (10 месеца) до 12 години, включително при деца със специални образователни потребности или проблеми в развитието.

Стискаме палци нашите финалисти да получат нужната им подкрепа, за да продължат да развиват своя проект, а на себе си пожелаваме повече поводи да се докосваме до чуждото сбъдване.

Коментирай

За контакт

„Редакторите БГ“ ЕООД
📞: (+359) 0887 973 436
📧: redaktoritebg @ gmail.com

Последвайте ни