КНИЖКА С КАУЗА

С благодарност към нашите нови приятели от фондация „Живот със синдром на Даун“, които ни направиха съпричастни към издаването на първата си книжка с кауза – „Приключенията на Крис и Микаела“, част I от поредицата „Слънце в семейството“. Тя разказва от първо лице за преживяванията на едно истинско момче – Крис, и неговите родители след появата на малката Микаела: за вълнението и радостта, с които я посрещат в семейството, за първите тревоги и лекотата, с която приемат нейното различие.

Микаелка се ражда със синдром на Даун – генетична аномалия, която я обрича на по-бавно развитие, много грижи и непълноценен живот… или поне това казват на родителите още в родилния дом. Нещо повече, предлагат им да я изоставят. Но как! Та това е тяхната принцеса, тяхното слънчице, така чакано, така желано!

И тук се намесват ОБИЧТА – безусловната, силата и сплотеността на това необикновено семейство, което ще преобърне общоприетите представи и ще докаже, че различието не е дамга, а стимул, ново знание и перспектива, които носят истинска радост. Да, РАДОСТ – това е думата, която пронизва тъканта на този откровен, по детски непринуден и емоционален разказ. Седемгодишният Крис обожава своята сестричка и няма търпение да я направи „най-умната палавница“. Двамата заедно, ръка за ръка, се радват на света, играят, забавляват се, намират нови приятели. Обичта им е заразителна, а приключенията им едва започват…

Коментирай

За контакт

„Редакторите БГ“ ЕООД
📞: (+359) 0887 973 436
📧: redaktoritebg @ gmail.com

Последвайте ни